STEM MONSTERS ETWİNNİNG PROJEMİZ OKULUMUZDA UYGULANDI.

Projemiz; okul öncesi dönemdeki çocuklara,fen,mühendislik,,teknoloji ve matematik gibi önemli alanları içeren bu dört önemli disiplini bütünleştirerek gerçekçi ve işbirliğine dayalı düşünce odaklı ve problem çözmeyi teşvik eden etkinlikleri içerir.

Okulumuz öğretmenlerinden Tuba KAÇAN ve Nurgül BAĞÇALIK'ın üyesi olduğu ,ülkemizin farklı illerinden 10 üyenin yer aldığı etwinning projemiz eyül ayından itibaren okulumuzda uygulanmıştır.Yaratıcılık seviyelerinin yüksek olduğu bu dönemde STEM eğitimi ile çocukların yaratıcılığını desteklemeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır.Projemiz çocuk merkezli olup etkinliğe tüm çocukların aktıf katılımını sağlamaktadır.Yaparak yaşayarak,kesfederek,sorgulayarak öğrenmeyi merkeze almaktadır..Çocuklarımızın 21.yy becerilerine sahip diğer ülke çocuklarıyla eşit duruma gelebilmeleri için bu dört alanın bütünleşmiş eğitim almalarını projemizin ana hedeflerindendir.Bu hedefler doğrultusunda okulumuzda proje ortaklarımızla eşzamanlı çalışmalar yapılmıştır.